Megjelent a Zarándokének App

Budapest – Szabó Bálint és Takács László közreműködésével elkészült a Zarándokének című énekfüzet digitalizált verziója telefonra tervezve – egyelőre androidos változatban. - olvasható az evangelikus.hu oldalon.

Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

A projektet Szász Levente, a Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség (MEVISZ) elnöke és Grendorf-Balogh Melinda, az evangélikus egyház Gyermek- és Ifjúsági Bizottságának vezetője támogatta. Az Evangélikus.hu, a Luther Kiadó és az Evangélikus Információs Szolgálat a Google Play-en való közzététel lehetőségét biztosította az applikáció számára.

Az alkalmazás célja, hogy minél több emberhez eljuttassa az éneklés lehetőségét, az „Énekeljetek új éneket az ÚRnak, énekelj az ÚRnak, te egész föld!” (Zsolt 96, 1) igei mottó alapján. Az applikáció megkönnyíti az éneklést és közelebb hozza mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztályhoz. A kotta nézetet legfőképpen zenészeknek tervezték, ugyanis az énekléshez készült egy külön felület, ahol csak az énekek szövege jelenik meg. A tartalomjegyzék és a keresés tovább egyszerűsíti az énekfüzetben való tájékozódást.

Az alkalmazás letölthető:

https://www.evangelikus.hu