Szombathely
vakbarát facebook google+ youtube rss
Csapatunk
Zenész és kultúraközvetítő. Ezt teszi a Credo Rádióban is.
Közösség

Partnereink
NMHH - Magyar Média Mecenatúra Program
Cseh Tamás Program
Evangélikus Missziói Központ - Magyar Evangélikus Rádiómisszió
Szombathelyi Evangélikus Egyházközség
Evangelikus
Szeretetszolgálatért
Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola
Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ
Evangélikus Diakónia Magyarország
Készült a Médiatanács támogatásával, a Magyar Média Mecenatúra program keretében.
Szerkesztve: 2017. augusztus 11. |

A SAVARIA KARNEVÁL 4. TORTAVERSENYÉNEK EREDMÉNYE

A versenyen 100 pontos rendszerben ment a pontozás – a szakmai menetrendet Mészáros Gábor állította össze. A bírák külön értékelték a látványt (20 pont), a karneváli jelleget (20 pont), a textúrát (30 pont) és az ízek harmóniáját (30 pont).
A SAVARIA KARNEVÁL 4. TORTAVERSENYÉNEK EREDMÉNYE

A verseny előtt Koczka Tibor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy a tortaverseny egyik legnagyobb érdeme, hogy az Ország tortájához hasonlóan megszülethet Szombathely, vagyis Savaria tortája. Megköszönte, hogy a szervezők ismét gondoltak a város „legédesebb” polgáraira, a gyerekekre is, hiszen a társadalmi zsűri asztalánál azok a diákvezetők, jól tanulók és jól sportolók kóstolhatják meg ezeket a tortákat, akik sok-sok szorgalommal, kitartással és sokszor nem kis áldozattal (akár diétázással!) érték el az eredményeiket, amikre persze az egész város büszke lehet. Ezzel a tortakóstolással néhány édes perccel tudjuk jutalmazni a fáradozásaikat.


A tortaversenyre nevezett torták:

1. „Bársonyos gesztenye” – Csesznok Júlia
2. „Ave Savaria” – Claudia Cukrászda Kft.
3.  „A Nyugat királynője” – Rabi Johanna
4. „Római éden” – de Jonge Nóra
5.  „Szent Márton alamizsnája” – Baranyai Gerda
6. „Szent Vid aranya” – Sztanits Regina
7.  „Dionüszosz tortája” – Rodler Zoltán
8.  „Kardenáliusz tortája” – Rodler Zoltán
9.  „Borostyán világa” – Zelles Mária
10.  „Vénusz ajándéka” – Cake Art
11. „La Crostata” – Mészáros Cukrászda (Varga Ádám)
12. „Áfónia”- Szelke Gergő
13. „Őszváró torta” – Rózsa Cukrászda

1.    helyen végzett és a Karnevál Tortája cím ezévi nyertese: a „Vénusz ajándéka” nevű torta a Cake Art Cukrászat alkotása (Táplánszentkereszt) Ők nyertek tavaly is! = Áfonya torta tejszínes krémsajttal és vaníliával (84,4 ponttal) Ez a torta látható a sajtóanyag tetején!

2.    helyen végzett az „Ave Savaria” fantázianevű torta, a Claudia Cukrászda alkotása. (83,5 ponttal)

3.    helyen végzett az „Őszváró torta”, a Rózsa Cukrászda műve = alma töltelékes, fehér csokis mousse-sal, gesztenyével és fehér csokis ganache díszítéssel. (77,2 ponttal)
 

Mészáros Gábor kiemelte, mindegyik torta alkalmas lenne a Savaria Karnevál tortája címer, jól lehetett őket szelni, gusztusosan rendezték el a hozzávalókat és impozáns megjelenést adtak a tortáknak, Gratulált a pályázóknak és nagyon örül, hogy ilyen sok torta nevezett ezúttal.

A nyertes torta receptjét és elkészítési leírását a Karnevál honlapján (www.karnevalsavaria.hu) és Facebook-oldalán is leközöljük majd. A Karnevál tortája a Karneváli napokban a szombathelyi Fő téren külön standon lesz kapható – és érdemes lesz keresni a Savaria Karnevál Kenyerét is!

A SAVARIA KARNEVÁL 4. TORTAVERSENYÉNEK EREDMÉNYE

A versenyen 100 pontos rendszerben ment a pontozás – a szakmai menetrendet Mészáros Gábor állította össze. A bírák külön értékelték a látványt (20 pont), a karneváli jelleget (20 pont), a textúrát (30 pont) és az ízek harmóniáját (30 pont).
A SAVARIA KARNEVÁL 4. TORTAVERSENYÉNEK EREDMÉNYE

A verseny előtt Koczka Tibor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy a tortaverseny egyik legnagyobb érdeme, hogy az Ország tortájához hasonlóan megszülethet Szombathely, vagyis Savaria tortája. Megköszönte, hogy a szervezők ismét gondoltak a város „legédesebb” polgáraira, a gyerekekre is, hiszen a társadalmi zsűri asztalánál azok a diákvezetők, jól tanulók és jól sportolók kóstolhatják meg ezeket a tortákat, akik sok-sok szorgalommal, kitartással és sokszor nem kis áldozattal (akár diétázással!) érték el az eredményeiket, amikre persze az egész város büszke lehet. Ezzel a tortakóstolással néhány édes perccel tudjuk jutalmazni a fáradozásaikat.


A tortaversenyre nevezett torták:

1. „Bársonyos gesztenye” – Csesznok Júlia
2. „Ave Savaria” – Claudia Cukrászda Kft.
3.  „A Nyugat királynője” – Rabi Johanna
4. „Római éden” – de Jonge Nóra
5.  „Szent Márton alamizsnája” – Baranyai Gerda
6. „Szent Vid aranya” – Sztanits Regina
7.  „Dionüszosz tortája” – Rodler Zoltán
8.  „Kardenáliusz tortája” – Rodler Zoltán
9.  „Borostyán világa” – Zelles Mária
10.  „Vénusz ajándéka” – Cake Art
11. „La Crostata” – Mészáros Cukrászda (Varga Ádám)
12. „Áfónia”- Szelke Gergő
13. „Őszváró torta” – Rózsa Cukrászda

1.    helyen végzett és a Karnevál Tortája cím ezévi nyertese: a „Vénusz ajándéka” nevű torta a Cake Art Cukrászat alkotása (Táplánszentkereszt) Ők nyertek tavaly is! = Áfonya torta tejszínes krémsajttal és vaníliával (84,4 ponttal) Ez a torta látható a sajtóanyag tetején!

2.    helyen végzett az „Ave Savaria” fantázianevű torta, a Claudia Cukrászda alkotása. (83,5 ponttal)

3.    helyen végzett az „Őszváró torta”, a Rózsa Cukrászda műve = alma töltelékes, fehér csokis mousse-sal, gesztenyével és fehér csokis ganache díszítéssel. (77,2 ponttal)
 

Mészáros Gábor kiemelte, mindegyik torta alkalmas lenne a Savaria Karnevál tortája címer, jól lehetett őket szelni, gusztusosan rendezték el a hozzávalókat és impozáns megjelenést adtak a tortáknak, Gratulált a pályázóknak és nagyon örül, hogy ilyen sok torta nevezett ezúttal.

A nyertes torta receptjét és elkészítési leírását a Karnevál honlapján (www.karnevalsavaria.hu) és Facebook-oldalán is leközöljük majd. A Karnevál tortája a Karneváli napokban a szombathelyi Fő téren külön standon lesz kapható – és érdemes lesz keresni a Savaria Karnevál Kenyerét is!

Szerkesztve: 2017. augusztus 11. |

A SAVARIA KARNEVÁL 4. TORTAVERSENYÉNEK EREDMÉNYE

A versenyen 100 pontos rendszerben ment a pontozás – a szakmai menetrendet Mészáros Gábor állította össze. A bírák külön értékelték a látványt (20 pont), a karneváli jelleget (20 pont), a textúrát (30 pont) és az ízek harmóniáját (30 pont).
A SAVARIA KARNEVÁL 4. TORTAVERSENYÉNEK EREDMÉNYE

A verseny előtt Koczka Tibor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy a tortaverseny egyik legnagyobb érdeme, hogy az Ország tortájához hasonlóan megszülethet Szombathely, vagyis Savaria tortája. Megköszönte, hogy a szervezők ismét gondoltak a város „legédesebb” polgáraira, a gyerekekre is, hiszen a társadalmi zsűri asztalánál azok a diákvezetők, jól tanulók és jól sportolók kóstolhatják meg ezeket a tortákat, akik sok-sok szorgalommal, kitartással és sokszor nem kis áldozattal (akár diétázással!) érték el az eredményeiket, amikre persze az egész város büszke lehet. Ezzel a tortakóstolással néhány édes perccel tudjuk jutalmazni a fáradozásaikat.


A tortaversenyre nevezett torták:

1. „Bársonyos gesztenye” – Csesznok Júlia
2. „Ave Savaria” – Claudia Cukrászda Kft.
3.  „A Nyugat királynője” – Rabi Johanna
4. „Római éden” – de Jonge Nóra
5.  „Szent Márton alamizsnája” – Baranyai Gerda
6. „Szent Vid aranya” – Sztanits Regina
7.  „Dionüszosz tortája” – Rodler Zoltán
8.  „Kardenáliusz tortája” – Rodler Zoltán
9.  „Borostyán világa” – Zelles Mária
10.  „Vénusz ajándéka” – Cake Art
11. „La Crostata” – Mészáros Cukrászda (Varga Ádám)
12. „Áfónia”- Szelke Gergő
13. „Őszváró torta” – Rózsa Cukrászda

1.    helyen végzett és a Karnevál Tortája cím ezévi nyertese: a „Vénusz ajándéka” nevű torta a Cake Art Cukrászat alkotása (Táplánszentkereszt) Ők nyertek tavaly is! = Áfonya torta tejszínes krémsajttal és vaníliával (84,4 ponttal) Ez a torta látható a sajtóanyag tetején!

2.    helyen végzett az „Ave Savaria” fantázianevű torta, a Claudia Cukrászda alkotása. (83,5 ponttal)

3.    helyen végzett az „Őszváró torta”, a Rózsa Cukrászda műve = alma töltelékes, fehér csokis mousse-sal, gesztenyével és fehér csokis ganache díszítéssel. (77,2 ponttal)
 

Mészáros Gábor kiemelte, mindegyik torta alkalmas lenne a Savaria Karnevál tortája címer, jól lehetett őket szelni, gusztusosan rendezték el a hozzávalókat és impozáns megjelenést adtak a tortáknak, Gratulált a pályázóknak és nagyon örül, hogy ilyen sok torta nevezett ezúttal.

A nyertes torta receptjét és elkészítési leírását a Karnevál honlapján (www.karnevalsavaria.hu) és Facebook-oldalán is leközöljük majd. A Karnevál tortája a Karneváli napokban a szombathelyi Fő téren külön standon lesz kapható – és érdemes lesz keresni a Savaria Karnevál Kenyerét is!

A SAVARIA KARNEVÁL 4. TORTAVERSENYÉNEK EREDMÉNYE

A versenyen 100 pontos rendszerben ment a pontozás – a szakmai menetrendet Mészáros Gábor állította össze. A bírák külön értékelték a látványt (20 pont), a karneváli jelleget (20 pont), a textúrát (30 pont) és az ízek harmóniáját (30 pont).
A SAVARIA KARNEVÁL 4. TORTAVERSENYÉNEK EREDMÉNYE

A verseny előtt Koczka Tibor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy a tortaverseny egyik legnagyobb érdeme, hogy az Ország tortájához hasonlóan megszülethet Szombathely, vagyis Savaria tortája. Megköszönte, hogy a szervezők ismét gondoltak a város „legédesebb” polgáraira, a gyerekekre is, hiszen a társadalmi zsűri asztalánál azok a diákvezetők, jól tanulók és jól sportolók kóstolhatják meg ezeket a tortákat, akik sok-sok szorgalommal, kitartással és sokszor nem kis áldozattal (akár diétázással!) érték el az eredményeiket, amikre persze az egész város büszke lehet. Ezzel a tortakóstolással néhány édes perccel tudjuk jutalmazni a fáradozásaikat.


A tortaversenyre nevezett torták:

1. „Bársonyos gesztenye” – Csesznok Júlia
2. „Ave Savaria” – Claudia Cukrászda Kft.
3.  „A Nyugat királynője” – Rabi Johanna
4. „Római éden” – de Jonge Nóra
5.  „Szent Márton alamizsnája” – Baranyai Gerda
6. „Szent Vid aranya” – Sztanits Regina
7.  „Dionüszosz tortája” – Rodler Zoltán
8.  „Kardenáliusz tortája” – Rodler Zoltán
9.  „Borostyán világa” – Zelles Mária
10.  „Vénusz ajándéka” – Cake Art
11. „La Crostata” – Mészáros Cukrászda (Varga Ádám)
12. „Áfónia”- Szelke Gergő
13. „Őszváró torta” – Rózsa Cukrászda

1.    helyen végzett és a Karnevál Tortája cím ezévi nyertese: a „Vénusz ajándéka” nevű torta a Cake Art Cukrászat alkotása (Táplánszentkereszt) Ők nyertek tavaly is! = Áfonya torta tejszínes krémsajttal és vaníliával (84,4 ponttal) Ez a torta látható a sajtóanyag tetején!

2.    helyen végzett az „Ave Savaria” fantázianevű torta, a Claudia Cukrászda alkotása. (83,5 ponttal)

3.    helyen végzett az „Őszváró torta”, a Rózsa Cukrászda műve = alma töltelékes, fehér csokis mousse-sal, gesztenyével és fehér csokis ganache díszítéssel. (77,2 ponttal)
 

Mészáros Gábor kiemelte, mindegyik torta alkalmas lenne a Savaria Karnevál tortája címer, jól lehetett őket szelni, gusztusosan rendezték el a hozzávalókat és impozáns megjelenést adtak a tortáknak, Gratulált a pályázóknak és nagyon örül, hogy ilyen sok torta nevezett ezúttal.

A nyertes torta receptjét és elkészítési leírását a Karnevál honlapján (www.karnevalsavaria.hu) és Facebook-oldalán is leközöljük majd. A Karnevál tortája a Karneváli napokban a szombathelyi Fő téren külön standon lesz kapható – és érdemes lesz keresni a Savaria Karnevál Kenyerét is!